Dagelijks onderhoud van mozaiek tegels

Bij dagelijks onderhoud blijven uw tegels jarenlang zijn hoge kwaliteit behouden.

Mozaiek tegels dienen in principe op dezelfde manier onderhouden te worden als gewone tegels. Mozaiek tegels van glas kun je met de normale schoonmaakmiddelen reinigen. We raden echter wel altijd aan om een middel te gebruiken met een minimale pH waarde van 7. Lagere pH waarden kunnen uw voegen aantasten en op den duur zorgen voor lekkende voegen.

Gebruik altijd een niet schurende spons of doek. Dit voorkomt krassen op uw tegels.

Mozaiek tegels van natuursteen dienen gereinigd te worden met schoonmaakmiddelen die geen zure of bijtende bestanddelen bevatten.
Om de kwaliteit te waarborgen kunt u natuursteen het beste schoonmaken met een vochtige doek.
Wij raden de reinigingsproducten van Lithofin aan voor al het onderhoud van marmer, graniet, leisteen en alle andere natuursteen.

Voor de wekelijkse poetsbeurt

Gebruik Lithofin MN Wash & Clean. Het oppervlak wordt hiermee steeds mooier en voller van kleur.

Voor het verwijderen van ernstige vervuiling

Gebruik Lithofin MN Vuiloplosser. Ook te gebruiken bij vet en resten van vloerverzorgingsmiddelen.

Voor het verwijderen van aangekoekte vuilresten

Gebruik Lithofin MN Cementsluierverwijderaar. Zoals de naam al zegt is deze te gebruiken voor het verwijderen van cementsluier, maar ook tegen aangekoekte vuilresten, verweringen en roestverkleuringen.

Voor het reinigen van uw terras

Gebruik Lithofin MN Buitenhuisreiniger. Ook te gebruiken voor paden, muren en trappen.

Impregneren van mozaiektegels

Ook bieden wij producten aan om natuursteen mozaiek tegels te impregneren (Lithofin MN Bescherming), kleuren weer tot leven te laten komen (Lithofin MN Kleurverdieper) en te beschermen tegen vlekken (Lithofin MN Vlekstop).

Mozaiek tegels van rvs en aluminium dienen schoon gemaakt te worden met een vochtige doek. Absoluut geen schurende producten gebruiken. Let op de zogenaamde “wonderdoekjes”. Hierin zitten ook schurende bestanddelen.